Aktuálně k vinobraní
Přátelé, dovolte pár aktuálních informací k letošnímu vinobraní. Zatím vše podle plánu. Všechna bílá už máme pod střechou. Zhruba polovina bílých již prokvasila a obecně pro ročník 2016 můžu avizovat nižší obsahy zbytkového cukru. Připravte se vesměs na vína suchá a bohatá v chuti. Bezcukerné extrakty ještě neznáme, ale myslím, že díky maceraci většiny rmutu, budou vysoké.
Na červená vína letos do naší "kuchyně" přibyl vinifikátor - výborný pomocník. Zajistí, že rmut se bude promíchávat v nastavené frekvenci a při nastavené teplotě. Zkrátka vinifikátor vám vytvoří ty nejlepší podmínky, které červený rmut potřebuje pro správnou fermentaci. Vinifikátorem si letos prošli portugal, dornfelder a frankovka. André se pak s vinifikátorem seznámí za pár dní:-)
Když to zestručním, vypadá to až příliš dobře. Jen to nepokazit:-)
Z p ě t