Certifikován sklep V Údolí i Vinařství Lacina
Národní vinařské centrum začalo v polovině září 2008 udělovat historicky první certifikáty kvality služeb pro vinné sklepy, vinotéky a další subjekty vinařské turistiky. Mezi zájemci o udělení exluzivních certifikátů zaručujících pro zákazníky jistý nadstandard služeb nechyběla ani vinařství z Velkých Pavlovic. Z nich se nyní mohou titulem „Vína z Moravy – Certifikace vinařské turistiky" prezentovat Vinařství Lacina, Marek Suský, Reichman & Reichman a Lubomír Zborovský.
Certifikace probíhá výběrem zařízení podle stanovených kritérií. Zařízení jsou rozdělena do pěti kategorií: vinařství, vinný sklep, vinotéka, restaurace s vínem a ubytování s vinařskou tematikou. Pro každou kategorii jsou samostatná kritéria. Pro objekty, kde je sdruženo více typů provozů, je možné provést jejich zvýhodněnou společnou certifikaci. Certifikace zařízení vinařské turistiky je realizována v rámci kontinuálního projektu rozvoje a podpory vinařské turistiky na Moravě a v Čechách. Projekt certifikace realizuje Národní vinařské centrum společně s Nadací Partnerství za podpory Vinařského fondu České republiky.
Certifikace obecně je známkou dosažení určité úrovně kvality, měřitelné pomocí stanovených kritérií. V turistice jsou certifikace vodítkem pro všechny, kteří očekávají a hledají dobrou kvalitu služeb. Smaltová tabulka s logem „Vína z Moravy – Certifikace vinařské turistiky" a také certifikát umístěný v interiéru provozovny bude patřit jedné, možná dvěma stovkám zařízení ve vinařské turistice a vytvoří špičkovou třídu služeb. Zařízením se dostane výhod prezentace na národní úrovni před ostatními zařízeními. Je to pro nás příležitost zvednout laťku kvality ještě výš a ukázat to nejlepší, co ve víně a dovednostech našich vinařů je.
Z p ě t